Bureau Kett Paul Verstegen; journalist & tekstschrijver

11aug/130

‘Mensen het naar hun zin maken, dat doe ik het liefste’

Ravensteinse Anne-Marie de Nijs vindt droomhuis in Italië

QUINZANO - Voor veel mensen is het een droom; vertrekken naar het buitenland en daar iets voor jezelf beginnen. Anne-Marie de Nijs uit Ravenstein heeft ervoor gezorgd dat haar droom werkelijkheid werd. Ruim een jaar geleden liet ze alles achter en vertrok ze naar Quinzano in Italië, in de provincie Le Marche. Daar heeft ze op een lommerrijke locatie op een berg bed & breakfast Roosanna. Weekblad Arena ging bij haar op bezoek.

Wanneer je bij Roosanna arriveert vraag je jezelf af hoe Anne-Marie deze prachtige locatie ooit gevonden heeft. Vanuit het pittoreske dorpje Quinzano neem je bij de kerk een weggetje dat overgaat in een zandpad. Je hebt het gevoel dat je de bewoonde wereld verlaat. Aan het begin van de route kom je nog een verdwaald huis tegen, daarna een paar minuten niks dan bos. Precies op het moment dat je begint te twijfelen of je wel goed zit vang je door de bomen een glimp van het huis op. Nog een paar slingerbochtjes voordat je er ben. “Nog even onthaasten”, zoals Anne-Marie het zelf noemt. “Het lijkt wel the end of the world on top of the world. Relaxed op weg naar het paradijs.” Uiteindelijk arriveer je op een plek met een adembenemend uitzicht.

17mei/130

‘We zijn blij met het vertrouwen dat we van onze patienten krijgen’

Praktijk Den Hoogen Reek viert vijfjarig bestaan

REEK - Fysiotherapeuten Marjan van Delst en Gonny van Boxtel komen ruim vijf jaar geleden met elkaar in aanraking als ze een bestaande praktijk over willen nemen. De onderhandelingen lopen op niets uit, maar het contact tussen de twee dames is zo goed dat ze besluiten toch samen door te gaan. Dat is begin 2008 de start van Praktijk Den Hoogen in Reek. “Wij zitten met meerdere disciplines onder één dak en kunnen een probleem dus vanuit verschillende kanten bekijken.”

Het tweetal verbouwt een schuur aan de Mgr. Borretstraat en richt de nieuwe praktijk samen in. “We hadden allebei geen idee wat we ervan moesten verwachten”, zegt Gonny. “De bedoeling was om een plek te creëren waar mensen zich veilig voelen, zodat ze met hun problemen naar ons durven te komen. Dat is wel gelukt. Ons sterkste punt is de persoonlijke aandacht die we voor al onze patiënten hebben. Men komt hier graag.”

9apr/130

DAW scoort met duurzame accommodatie

Schaijkse voetbaltrots heeft allure van topklasser

De Schaijkse voetbalvereniging DAW beschikt sinds de winterstop over een prachtige nieuwe accommodatie. Niet alleen de kleedlokalen zijn vervangen, ook is er een ruime kantine in plaats gekomen van de oude gebouwen. In een gesprek met voorzitter Henrie Lamers en Sjoerd Rutten valt een ding direct op; overal is over nagedacht, niks is zo maar gedaan. Niet alleen de nieuwbouw is duurzaam, maar het hele traject om tot het nieuwe complex te komen is duurzaam uitgevoerd.

Bij velen zal de mond openvallen van verbazing als je een tijdje niet op sportpark D'n Heuvel in Schaijk bent geweest. Op de plek van de oude kantine en kleedlokalen, waarvan sommigen nog uit 1967 stamden, is een prachtige nieuwe accommodatie verrezen. Ook het buitenterrein is aangepakt met een nieuw kassahuisje, afgeschermde fietsenstalling en ruime parkeerplaats.

5apr/130

‘Ik heb niet de illusie dat het door mijn komst rustiger wordt’

Marnix Bakermans sinds deze week eerste burger Landerd

LANDERD - Marnix Bakermans is dinsdag 2 april officieel geïnstalleerd als burgemeester van Landerd. De Udenaar is getrouwd met Ageeth Cuijpers (40). “Ze heeft Schaijks bloed, het is een kleindochter van Van Ras.” Het echtpaar heeft drie zoons: Tjeu (10), Ties (7) en Tije (5). Die waren er tijdens de plechtigheden niet bij. “De jongens keken zo uit naar het schoolreisje naar de Efteling, dat wilden ze voor geen goud missen.”

Bakermans arriveert dinsdagmiddag omstreeks drie uur op het gemeentehuis in Zeeland voor een informele kennismaking met de ambtenaren. Vervolgens stapt hij met loco-burgemeester Harrie van Dongen en waarnemend raadsvoorzitter Roland Werring in een klassieke Dodge voor de tocht naar Reek. Daar wacht het Sint Jacobusgilde om het gezelschap de laatste vijfhonderd meter naar Het Wapen van Reek te begeleiden. Na een korte receptie en de ontvangst van Commissaris van de Koningin Wim van de Donk, wordt Bakermans officieel benoemd, beëdigd en geïnstalleerd. De redactie van Arena legt de nieuwe burgervader een aantal vragen voor.

18jan/130

‘Mijn droom is dat er niemand meer doodgaat aan kanker’

7-jarige Jens van den Broek beklimt Alpe D'Hues voor Opa Jan

ZEELAND - De 7-jarige Jens van den Broek uit Zeeland was dikke maatjes met zijn Opa Jan. Op 11 april 2011 overleed zijn 62-jarige vriend aan kanker. Om zijn opa te eren doet Jens in juni mee aan Alpe d'HuZes en beklimt hij op zijn fietsje de Franse berg. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn moeder. Jens hoopt heel veel geld op te halen. “Dan kunnen andere mensen geholpen worden. Mijn droom is dat er niemand meer doodgaat aan kanker.”

Jens kan nog goed voor de geest halen dat zijn moeder, Eelkje Huvenaars, vorig jaar de Alpe D'Huez bedwong. “Ik was wezen kijken om mama aan te moedigen”, zegt hij. “Het was zo leuk dat ik het zelf ook wilde doen. Dat heb ik Opa Jan ook beloofd, om een keer mee te doen. Toen hij doodging heb ik een knuffel van hem gekregen, Olaf Olifant. Die neem ik speciaal voor hem mee naar boven. En op de stuur van mijn fiets komt een olifantentoeter.”