Bureau Kett Paul Verstegen; journalist & tekstschrijver

17mei/130

‘We zijn blij met het vertrouwen dat we van onze patienten krijgen’

Praktijk Den Hoogen Reek viert vijfjarig bestaan

REEK - Fysiotherapeuten Marjan van Delst en Gonny van Boxtel komen ruim vijf jaar geleden met elkaar in aanraking als ze een bestaande praktijk over willen nemen. De onderhandelingen lopen op niets uit, maar het contact tussen de twee dames is zo goed dat ze besluiten toch samen door te gaan. Dat is begin 2008 de start van Praktijk Den Hoogen in Reek. “Wij zitten met meerdere disciplines onder één dak en kunnen een probleem dus vanuit verschillende kanten bekijken.”

Het tweetal verbouwt een schuur aan de Mgr. Borretstraat en richt de nieuwe praktijk samen in. “We hadden allebei geen idee wat we ervan moesten verwachten”, zegt Gonny. “De bedoeling was om een plek te creëren waar mensen zich veilig voelen, zodat ze met hun problemen naar ons durven te komen. Dat is wel gelukt. Ons sterkste punt is de persoonlijke aandacht die we voor al onze patiënten hebben. Men komt hier graag.”

Eigen specialisatie
Momenteel kent Den Hoogen zes therapeuten, elk met een eigen specialisatie. “We zitten met meerdere disciplines onder één dak en kunnen een probleem dus vanuit verschillende kanten bekijken”, vertelt Marjan. “Op die manier kunnen wij elkaar versterken. Het komt wel eens voor dat we een heel gezin onder behandeling hebben.”
Marjan is gespecialiseerd in manuele therapie, op het gebied van gewrichten. Daarnaast beheerst zij de dry-needlingtechniek, dit is een triggerpointbehandeling met acupunctuurnaaldjes. Gonny is haptotherapeute. Zij maakt een koppeling met het gevoelsleven van mensen. “Wat in je lijf gebeurt, gebeurt ook in je hoofd”, licht ze toe. “Ik bekijk hoe iemand in zijn vel zit.”
Carolien Huvenaars zit sinds september 2008 in de praktijk als psychomotorisch kindertherapeut. Zij gaat gedragsmatig aan de slag met kinderen. Janneke van Hees, die inmiddels vier jaar bij Den Hoogen werkt, is kinderfysiotherapeut. Afgelopen jaar is het team versterkt door Kim Keeling (manueel therapeut) en Lieke Adriaans (algemeen fysiotherapeut). Daarnaast werkt Den Hoogen sinds kort samen met gezondheidszorgpsycholoog Anke van der Ven. “Dit is een grote meerwaarde voor de praktijk”, vindt Marjan. “Anke ondersteunt ons en kan een diagnose stellen waar wij dan mee aan de slag gaan.”

Dorpsfeest
Marjan en Gonny zijn zeer tevreden met wat ze in de afgelopen vijf jaar hebben opgebouwd. “Eigenlijk is het overdreven om een feestje te geven”, vinden de dames. “Maar van de andere kant is het een goede manier om te laten zien dat we blij zijn, blij met het vertrouwen dat we van onze patiënten krijgen. Dit is onze kans om een keer iets terug te doen.”
Het feest, dat zaterdag 1 juni wordt gehouden, is in dezelfde sfeer als de dagelijkse gang van zaken in de praktijk: iedereen is welkom. “Wie zin heeft mag komen”, zegt Gonny. “We hebben van half zeven tot acht uur een kinderdisco. Daarna gaat de feesttent open voor degenen die samen met ons het glas willen heffen. Een DJ zorgt voor de muziek en ook dweilorkest Ongerakt laat van zich horen.”

Praktijk Den Hoogen zit aan de Mgr. Borretstraat 43. Kijk voor meer informatie op www.denhoogenreek.nl of bel met 0486-475553. Het feest vindt plaats op het terrein van de fysiotherapiepraktijk.

Filed under: Artikelen Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.