Bureau Kett Paul Verstegen; journalist & tekstschrijver

1feb/11Off

Ga d’r maar aan staan

Je rondt je studie in vier jaar af, krijgt meteen een contract aangeboden en kunt aan het werk. Droomscenario voor de gemiddelde student, toch? Zo verging het mij ook. Na mijn studie Digitale Communicatie kon ik meteen aan de slag bij bureau Tekst & Uitleg. Parttime, dat wel, maar het is beter dan thuiszitten. Al snel kreeg ik de vraag waarom ik niet voor mezelf begon om toch een volle werkweek te hebben. “Ik heb geen zin in al die rompslomp die daar bij komt kijken”, reageerde ik dan. Tot ik op een dinsdagavond in november tijdens een cursus Journalistiek op de Fontys in Tilburg uitleg krijg over het freelancebestaan van een journalist. Die avond ging de knop 180 graden om...

Inmiddels zijn we amper twee maanden -en veel goed bedoelde adviezen- verder en ben ik eigenaar van mijn heuse eigen bedrijfje; Bureau Kett. Ik geloof dat ik vrij goed door de opstartperikelen heen ben gekomen, zonder al te veel kleerscheuren. Bij mijn weten is alleen mijn eerste aangifte ietwat aan de late kant ingediend, maar kniesoor die daar moeilijk over doet. De website is online (maar heeft nog wel een flinke dosis liefde nodig), het telefoonnummer is bereikbaar (06-83553431 voor eenieder die behoefte heeft aan een tekstschrijver) en de zakelijke rekening is geopend. Nu is het wachten op klanten. Ik bedoel natuurlijk: nieuwe klanten kunnen achteraan in de rij aansluiten of een nummertje trekken.

Stapel werk
Voor jezelf beginnen doe je niet zomaar. Je doet eerst wat onderzoek naar hoe en wat, praat met vrienden en wint advies in. Je bereidt je voor op een stapel werk om alles geregeld te krijgen. Wat ze er echter niet bijvertellen is dat het zo veel is. Hoe goed je je ook voorbereidt, het is altijd meer werk dan verwacht. Het is echter ook spannend en leuk. Je investeert in jezelf, je bent bezig voor jezelf en doet wat je zelf wil.
Naast de eerder aangehaalde adviezen krijg je ook veel vragen. Wat ga je precies doen? Hoe kom je aan klanten? Heb je al visitekaartjes? Waar staat Bureau Kett eigenlijk voor? Degenen die graag het antwoord op die laatste vraag weten hebben geluk. Deze blog heb ik namelijk puur en alleen geschreven om daar antwoord op te geven. Alle tekst hierboven is slechts inleidend.

Robin Hobb
Het antwoord op die vraag is simpel. Kett is kort voor Kettricken, een personage uit de serie Boeken van de Zieners van Robin Hobb. Mijn favoriete boekenreeks. De problematiek van het kiezen van een naam is eigenlijk een blog op zich waard. Bij mij zijn ook vele namen de revue gepasseerd, maar de reden dat ik voor Kett heb gekozen is dat hij kort is, lekker klinkt en daardoor makkelijk te onthouden is.

Filed under: Blog Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.