Bureau Kett Paul Verstegen; journalist & tekstschrijver

11dec/120

Een goede kaasplank is een kunstwerk op zich

Bij een nagerecht denken veel mensen aan zoetigheid, maar het kaasplankje wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Dit kan variëren van een traditionele samenstelling van verschillende kazen tot lekkere dingen uit alle windstreken. “Probeer er een geheel van te maken, met producten die op elkaar aansluiten”, vindt Jeroen Klinkhamer van delicatessenwinkel Het Blauwe Schaap.

Een goede kaasplank is een kunstwerk op zich. De variatiemogelijkheden zijn onbeperkt en er is dan ook geen standaard recept. Een goede samenstelling is naast een culinaire verrassing ook een lust voor het oog. “Als een klant bij mij in de winkel komt probeer ik iets te maken waarbij ik rekening houdt met zijn voorkeur”, vertelt Klinkhamer. “Het moet uiteraard ook aansluiten op eventuele voorafgaande gangen. Het liefst laat ik me niet beperken tot enkel kaas, maar leg ik er ook een stukje vlees bij en wat groente of fruit. Het mooiste is een mix tussen bekende smaken en iets exotisch. Ik bekijk wat mensen gewend zijn en lekker vinden, daar voeg ik dan iets nieuws aan toe.”

Rijke smaak
Wanneer je echt van de smaak van de kaas wil genieten kun je hem het best zonder iets erbij eten. Of anders met krokante toast. Een alternatief met meer smaak is kletzenbrood. Dit stevige brood is rijkelijk gevuld en vormt de perfecte combinatie met diverse soorten kaas of paté. Zo kun je experimenteren met de vele mogelijkheden.
Een kaasplankje is overigens niet alleen voorbehouden tot het nagerecht. “Een geitenkaasje met lekkere vijgenjam en een glaasje prosecco doet het ook prima als aperitiefje”, weet Klinkhamer.

Delicatessenwinkel Het Blauwe Schaap zit aan de Rogstraat 15 in het historische stadscentrum van Grave. Bekijk de laatste acties op www.facebook.nl/hetblauweschaap. Interesse in een kaasplankje of benieuwd naar de mogelijkheden? Loop een keer vrijblijvend binnen of neem contact op via 06-53275855.

Jeroen Klinkhamer in Het Blauwe Schaap.

Filed under: Artikelen Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.