Bureau Kett Paul Verstegen; journalist & tekstschrijver

27nov/120

‘Een volle bos haar voelt goed’

Zwemster Inge de Bruijn maakt al jaren gebruik van extentions

Olympisch kampioene Inge de Bruijn heeft altijd een volle bos haar gehad, zelfs toen ze nog zwom en veel tijd in het water doorbracht. Het chloor was echter funest voor haar haar, dat daarmee veel geleden heeft. Als ze dan voor een fotoshoot van een kledingsponsor in aanraking komt met de extentions van Great Lengths, is de zwemster verkocht. “Het is een soort verslaving.”

Veel zwemsters kortwieken hun haar. De Bruijn daarentegen voelde zich goed bij een volle bos haar. “Het was een soort statement”, zegt ze. “Je gezicht is toch je visitekaartje. Tijdens het zwemmen zit alles onder een badmuts, maar ook buiten het zwembad wil je graag goed voor de dag komen. Ik kreeg het gebruik van extentions aangeboden. Sindsdien is het een soort verslaving. Je hebt mooie kleurschakeringen en kunt er zoveel kanten mee op.”

Kapsalon Ploegmakers
Inmiddels maakt De Bruijn al twaalf jaar gebruik van extentions. Hiervoor reist ze meerdere keren per jaar met plezier af naar Kapsalon Ploegmakers in Schaijk. “Het is een gezellig familiebedrijf waar ik me op mijn gemak voel”, geeft ze aan. “Het voelt vertrouwd. Verder is Maarten (Ploegmakers, red.) gewoon de beste op het gebied van het zetten van extentions. Veel kenners zien vaak niet eens dat het niet mijn eigen haar is. Dat is toch een compliment voor hem.”
Elke drie maanden is De Bruijn in Schaijk te vinden. “Daar trek ik een dag vooruit”, vertelt ze. “Het kost zeker zes uur. Eerst moet alles eruit voordat de nieuwe extentions erin worden gezet. Vaak sluit ik aan bij de lunch of het diner. Na al die tijd ben ik echt 'part of the family'. Maarten zorgt er altijd voor dat ik tiptop de deur uitga, dat doet hij bij iedereen. Hij houdt niet van flauwekul en poespas, veel liever heeft hij dat de stoelen goedzitten en zijn kapsalon schoon is. Zodat zijn klanten met een goed gevoel weggaan.”

Filed under: Artikelen Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.